S-A DAT ORDINUL DE ÎNCEPERE A LUCRĂRILOR PENTRU CONSTRUCȚIA HIDROTEHNICĂ DE PE CANALUL CAMA

S-A DAT ORDINUL DE ÎNCEPERE A LUCRĂRILOR PENTRU CONSTRUCȚIA HIDROTEHNICĂ DE PE CANALUL CAMA

Municipalitatea a dat ordinul de începere a lucrărilor pentru proiectul de investiții Construcție Hidrotehnică – Regularizare Canal Cama. Reprezentanții Primăriei s-au întâlnit vineri, 10 iulie, cu constructorul (SC Cacioianu Industrie SRL), proiectantul (Universitatea Tehnică de Construcții, dr. ing. Popescu Cătălin), dirigintele de șantier (dl. Stan Stan) și topometristul pentru a preda amplasamentul investiției și a da astfel startul lucrărilor. La fața locului, în imediata apropiere a podului Bizezt, au fost trasate prin GPS bornele de referinta A și B ale amplasamentului.
Proiectul Construcție hidrotehnică – Regularizare Canal Cama se află într-o strânsă legătură cu proiectul de amenajare a spațiului de agrement pe Canalul Cama, aflat în implementare, dar și cu viitoarele proiecte de investiții pe care municipalitatea intenționează să le realizeze pentru dezvoltarea Canalului Cama. Prin această construcție hidrotehnică nivelul apei în canalul Cama va putea fi controlat astfel încât la creșterea cotelor apelor Dunării să nu existe pericolul inundării investițiilor realizate. “Problema cea mai mare a Canalului Cama și a utilizarii lui vine din faptul că diferența între minimul istoric al Dunării și maximul istoric este de 11 metri. Orice utilizare a canalului pentru orice scop ar fi necesitat niște ziduri sau niște structuri înalte (…), ori soluția era decât una, asigurarea unui nivel al canalului care să fie controlabil. (…) Nemaifiind zonă inundabilă, din momentul acela noi putem face orice proiect în toată zona aceasta. Așa, era zonă inundabilă și nu mai era eligibil niciun proiect”, a precizat recent pe această temă primarul Nicolae Barbu.

Ultima modificare: 21.09.2022 – 14:06 de către

Anteriorul SALARIILE ŞI INDEMNIZAŢIILE PERSOANELOR CU HANDICAP SE VOR ÎNCASA PE STAT DE PLATĂ ÎNCEPÂND CU 14 IULIE LA CASIERIA DAS DIN STR. TINERETULUI

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.